VN-klimaatcentrum naar Rotterdam en Groningen

Rotterdam en Groningen krijgen het nieuwe VN-klimaatinstituut. In februari werd bekend dat het kenniscentrum voor klimaatadaptatie (GCECA) naar Nederland zou komen. Rotterdam e nGroningen legden beiden de meest overtuigende plannen op tafel, aldus staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma. 

Beide steden krijgen ‘duurzame’ kantoren. Het centrum krijgt zo’n 20 medewerkers, die landen moeten adviseren hoe die zich kunnen aanpassen aan klimaatverandering, vooral op het gebied van landbouw en infrastructuur. Naast Rotterdam en Groningen waren ook Arnhem, Breda, Maastricht, Middelburg, Utrecht en Zwolle in de race.

 

Lees ook:Dag van de Bouw 2011
Lees ook:NS: zondag laatste ererondje ‘Apekop’ door Nederland richting Spoorwegmuseum
Lees ook:Van Nelle fabriek en Hoorn krijgen Europese prijs
Lees ook:Maandag 17 april: Indiana Jones Marathon in 17 Pathé-bioscopen
Lees ook:KNVB Bekerfinale Zwolle-Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>