Breda schrapt stoepkrijtverbod uit 1970

De gemeente Breda schrapt het stoepkrijtverbod, dat sinds 1970 van kracht is. GroenLinks ontdekte het antieke verbod en stelde er in de gemeenteraad vragen over. Tot nu toe was het verboden om met kalk, krijt of kleur te tekenen of te schrijven in het openbaar. GroenLinks vindt het belangrijk dat kinderen en kunstenaars zich creatief kunnen uiten.

Dat vindt de Bredase gemeenteraad ook: de Algemene Plaatselijke Verordening (AVP) wordt aangepast. Het bewuste artikel ‘is nooit zo bedoeld’, aldus de gemeenteraad, maar was er om bijvoorbeeld graffiti in te dammen. Breda kondigde een stoepkrijtwedstrijd aan: de winnaar krijgt een vermelding op de Facebookpagina van de gemeente.

Lees ook:Strippers taboe in Urk
Lees ook:Geen borrel op kosten gemeente Nijmegen
Lees ook:Cultuurnacht Breda 2011
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2011 in Breda
Lees ook:Amsterdam vangt bij extreme kou alle daklozen op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>