Badhoevedorp neemt afscheid van A9 dwars door dorp

Vrijdagavond 7 april reed het laatste verkeer over de oude A9 dwars door Badhoevedorp. De snelweg is een kilometer omgelegd en loopt nu ten zuiden van het dorp. Het oude tracé liep decennia lang met hoge geluidsschermen dwars door de bebouwde kom en sneed de twee dorpshelften van elkaar. Die kunnen nu weer naar elkaar toegroeien en samen één dorp te vormen.

De situatie op de A9 was onhoudbaar geworden: twee keer twee rijbanen op een tracé dat niet kon worden verbreed, met 97.000 voertuigen per dag. De nieuwe A9 heeft twee maal drie rijbanen en sluit aan op het ingrijpend aangepakte knooppunt Badhoevedorp. De gemeente Haarlemmermeer, waar Badhoevedorp onder valt, denkt dat het dorpsgevoel zal versterken en zal leiden tot ‘een prettiger leven voor alle inwoners’. Plannen zijn er al te over – inclusief de bouw van met name duurdere woningen. Het oude tracé van de snelweg is in juni locatie voor zomerfestival Noway A9, met foodtrucks, bandjes en een springkussen.

Lees ook:Nog meer asfalt rondom Utrecht
Lees ook:Dubbele Coentunnel geopend
Lees ook:Ernstig ongeluk A67 – snelweg afgesloten
Lees ook:Vrijdagavond komt gigantische spoorbrug op zijn plek bij Muiderberg
Lees ook:Groen licht voor doortrekken A4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>