Movies that Matter Festival Den Haag

Vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april vindt in Den Haag de 19e editie plaats van het Movies that Matter Festival. Het jaarlijkse internationale film- en debatfestival over mensenrechten en menselijke waardigheid in Den Haag, Internationale Stad van Vrede en Recht, vertoont ieder voorjaar films ‘die ertoe doen’, dit jaar zo’n 250 vertoningen. Daarnaast is er een randprogramma met Q&A’s, talkshows, debatten, muziekoptredens en exposities. Programma: zie website.

Het festival komt voort uit het Amnesty International Film Festival en kent ieder jaar twee hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers en Camera Jusitia over recht en rechtspraak. Er zijn zes awards te winnen: drie ‘vlinders’, de MovieZone All Rights Award van de jongerenjury van EYE, de Student’s Choice Award en de VARA Publieksprijs. Wie niet kan kiezen, kan terecht op de Best of Dag. Een aantal films zijn ook in andere zalen in het land te zien, in het kader van Movies that Matter on Tour.

Lees ook:Movies That Matter Festival 2016 in Den Haag
Lees ook:Movies That Matter Filmfestival 2012 in Den Haag
Lees ook:Movies that Matter Filmfestival 2011
Lees ook:Movies That Matter Filmfestival in Den Haag
Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>