Amsterdam: burgemeester Van der Laan ernstig ziek

IMG_20160524_150712De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, is ernstig ziek: hij heeft uitgezaaide longkanker. In een brief aan de Amsterdammers schreef hij vrijdag dat de diagnose ‘weinig reden geeft voor optimisme.’ De 61-jarige Van der Laan wordt behandeld in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Van der Laan is sinds juli 2010 burgemeester van de hoofdstad en geliefd bij de Amsterdammers.

Van alle kanten komen steunbetuigingen binnen: uit de politiek, maar ook veel Amsterdammers zijn met hem begaan. Van der Laan wil zijn werk als burgemeester blijven doen, maar bepaalde taken en publieke optredens zullen voorlopig worden overgenomen door andere leden van B&W. In 2013 werd prostaatkanker bij Van der Laan geconstateerd.

Lees ook:Amsterdam wil bierfiets per 1 november weren uit de binnenstad
Lees ook:Amsterdam ‘aan taks op Koninginnedag’
Lees ook:Eberhard van de Laan wil tweede termijn als burgemeester Amsterdam
Lees ook:Amsterdam verbiedt megafeesten Koninginnedag
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>