Zondag 25 september: De Parade van IEDER1 in Amsterdam

Zondag 25 september beleeft Amsterdam een bijzonder evenement: De Parade van IEDER 1. Dan lopen deelnemers schouder aan schouder - jong en oud, gelovig en ongelovig, homo, trans en hetero, zwart, wit en alle kleuren – om de verschillen te vieren en te laten zien dat ze IEDER1  zijn! De tocht begint op het Arena Park in Zuidoost (verzamelen vanaf 12.30 uur) en eindigt op het Museumplein: daar wacht de deelnemers een groot podium met meerdere sprekers.

De Parade van IEDER1 is ‘een moment waarop we elkaar ontmoeten, inspireren en naar elkaar durven luisteren’, meldt de aankondiging. De parade is onderdeel van een grote campagne die wil laten zien ‘dat we het goed hebben in Nederland, dat diversiteit juist een van onze grote krachten is.’Initiatiefnemer is Nasrdin Dchar, winnaar van een Gouden Kalf in 2011. De acteur wilde een tegengeluid laten horen naast alle commotie in ons land over vluchtelingen, integratie en Zwarte Piet en sprokkelde met een crowdfundingsactie de benodigde 50.000 euro bij elkaar. In De Wereld Draait Door hield hij een vlammend pleidooi voor deze voettocht: klik hier. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam steunen de diversiteitsparade; vanuit Rotterdam rijden speciale bussen naar de hoofdstad. BN’ers als Typhoon, Erin Olaf, Birgit Schuurman en Angela Schuurmans steunen de actie en het Nederland Film Festival besteedt er aandacht aan.

Lees ook:Exclusieve Piet Piraat Filmfeesten bij Pathé
Lees ook:Parade van de Idee in Eindhoven
Lees ook:De Parade 2014 begint in Rotterdam
Lees ook:De Parade sluit af in Amsterdam: 12-28 augustus
Lees ook:Woonbeurs 2014 in de RAI Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zondag 25 september: De Parade van IEDER1 in Amsterdam

  1. Joanne

    Welke route wordt er a.s. zondag gevolgd? Dan weet ik waar ik kan insteken.
    Dank voor uw reactie, Joanne

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>