G10 van de Economie en Filosofie in Amsterdam

Vrijdag 1 en 2 april vindt in Amsterdam de G10 van de economie en filosofie plaats, ‘een reis door de economie en filosofie’. In een serie sessies komen tien specialisten van internationale allure op het gebied van economie en filosofie spreken in de Amsterdamse Beurs van Berlage en in de Westerkerk. Zij geven hun visie op de ontwikkeling van de samenleving in de komende tien jaar en gaan daarover met alle deelnemers in debat.

De G10 presenteert een rijk spectrum aan visies. Economie en filosofie zijn bepaald geen ‘statische’ wetenschappen, maar moeten voortdurend worden bijgesteld. Aan bod komen onder meer: de toekomst van het huidige economische stelsel, de macht en onmacht van de politiek om daar iets aan te doen, toekomstperspectieven voor Europa en de wereld en waardepatronen die daarin functioneren. Er zijn verschillende forums, Q&A-sessies, lezingen en directe Skype-verbindingen op een groot scherm. Daarnaast is er een festival lounge en mediacafé. Programma: zie website. Het tweedaagse programma begint om 15.45 uur in de Westerkerk (deuren open om 15.00 uur). Tickets: zie website.

Lees ook:Museum de Fundatie presenteert ‘Meer macht’
Lees ook:Leve de Beschaving in Heineken Music Hall
Lees ook:Winternachten Den Haag draait om ‘Fake’
Lees ook:DamHotel Amsterdam ‘te smerig voor woorden’
Lees ook:Slachting dreigt in de detailhandel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>