Movies That Matter Festival 2016 in Den Haag

Tot en met zaterdag 26 maart vindt in Den Haag de 18e editie plaats van het Movies that Matter Festival (2017: klik hier). Het jaarlijkse internationale film- en debat festival over mensenrechten en menselijke waardigheid in Den Haag, Internationale Stad van Vrede en Recht, vertoont ieder voorjaar zo’n 70 documentaires en speelfilms ‘die het debat over een rechtvaardige wereld aanwakkeren’. Daarnaast zijn er Q&A’s, talkshows, debatten, muziekoptredens en exposities.

Het festival kent ieder jaar twee hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers in samenwerking met Amnesty International, met onder andere festivalfavoriet ‘Sonita’ en het door het vfonds ondersteunde Camera Justitia  over internationaal recht en juridische dilemma’s. Er zijn zes prijzen te verdelen: drie ‘vlinders’, de MovieZone All Rights Award van de jongerenjury van EYE, de Student’s Choice Award en de VARA Publieksprijs. Nieuw dit jaar is Media that Matter, een multimediaprogramma met waar gebeurde verhalen, Shorts that Matter in samenwerking met het Go Short Festival in Nijmegen en Movies at Midnight: mensenrechtenfilms met een knipoog. Wie niet kan kiezen, kan terecht op de Best of Dag. Een aantal films zijn ook in andere zalen in het land te zien, in het kader van Movies that Matter on Tour.

Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag
Lees ook:Movies That Matter Filmfestival 2012 in Den Haag
Lees ook:Timbuktu openingsfilm Movies that Matter Festival 2015
Lees ook:Movies that Matter Filmfestival 2011
Lees ook:Movies That Matter Filmfestival in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>