Eric Corton (Serious Request) krijgt erepenning Rode Kruis

Radiopresentator Eric Corton heeft zaterdagochtend het Kruis van Verdienste van het Rode Kruis gekregen: de ereprijs is de hoogste onderscheiding van de hulporganisatie. Hij krijgt de prijs voor zijn jarenlange inzet voor het Rode Kruis. Van 2005 tot en met 2014 maakte hij radio- en tv-reportages voor 3FM Serious Request In 2015 stopte hij daarmee, maar hij bleef als ambassadeur verbonden aan het Rode Kruis.

Corton reisde naar landen als Congo, Malawi, Burundi, Cambodja en Colombia en maakte er reportages over de gevolgen van onder meer malaria. babysterfte, landmijnen en seksueel geweld. Het Kruis van Verdienste bestaat sinds 1914 en wordt aalleen bij hoge uitzondering uitgereikt. Eerder werd een kruis uitgereikt aan prins Bernhard, Elco Brinkman en president Abdul Rahman Attar van de Syrische Rode Halve Maan.  Het Glazen Huis voor Serious Request 2016 komt in december in Breda te staan.

 

Lees ook:Serious Request zamelt dit jaar in voor strijd tegen diarree
Lees ook:Serious Request 2014 – Glazen Huis staat in Haarlem
Lees ook:Nederlandse Rode Kruis opent giro 6868 voor Japan
Lees ook:Glazen Huis mega publiekstrekker
Lees ook:Meters voor Mama’s – stedenestafette voor 3FM Serious Request

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>