Koning en koningin dinsdag 16 februari op streekbezoek in West-Brabant

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 16 februari 2016 een streekbezoek aan West-Brabant op en rond de Brabantse Wal. Ze bezoeken achtereenvolgens de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen. Tijdens het bezoek staan de sociale en economische veerkracht en de bestuurlijke samenwerking in de regio centraal (bron: persbericht).
Het paar wordt rond 10.00 uur in Woensdrecht ontvangen door de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant en de burgemeester van de gemeente Woensdrecht. In de Volksabdij in Ossendrecht ontmoeten zij ook de burgemeesters van de gemeenten Bergen op Zoom en Rucphen. Het koningspaar krijgt een rondleiding door het Zuidwesthoek College, een door het NOC*NSF erkende topsportvriendelijke school, spreekt er met wielertalenten en woont fietsclinics bij. Daarna volgt een gesprek met initiatiefnemers van onder andere zorgcoöperatie Putte over hoe in de regio met de decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten wordt omgegaan.

Het koninklijk paar vervolgt het bezoek met een tocht langs de water- en steilranden van de Brabantse Wal. Bij aankomst in Bergen op Zoom is er een ontvangst op de Grote Markt en in Hotel De Draak, dat dateert van voor 1397 en na een brand in 2014 opnieuw haar deuren opende. Daarna maken de koning en koningin in Stadspaleis Het Markiezenhof kennis met cultuur versus sociale en economische veerkracht van de streek. In de hal van Het Markiezenhof worden ‘bio-based’ producten gepresenteerd. Het bezoek aan Bergen op Zoom eindigt met een ronde tafeldiscussie met ondernemers over duurzame economische veerkracht in de regio en de spin-off die de ‘bio-based’ industrie kan veroorzaken.

Het streekbezoek wordt afgesloten in de gemeente Rucphen waar het Koninklijk Paar ‘De Trapkes’ in Sprundel bezoekt, in de tot multifunctioneel doprshuis omgebouwde Johannes de Doperkerk. Na een rondleiding door het gebouw is er een rondetafelgesprek over openbaar bestuur versus ondermijnende criminaliteit.

Lees ook:Koning en koningin brengen streekbezoek aan Veenkoloniën
Lees ook:Koning en koningin op streekbezoek in de Achterhoek
Lees ook:Bergen op Zoom in de ban van de Eneco Tour
Lees ook:Provincietoer naar Flevoland en Overijssel
Lees ook:Proefmei Bergen op Zoom 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>