Eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner in Beurs van Berlage

Woensdag 10 februari vindt in de Amsterdamse Beurs van Berlage voor het eerst een Nederlandse versie van het Correspndents’ Dinner plaats. In de Verenigde Staten is al sinds 90 jaar het een begrip: eenmaal per jaar geeft de president een speech waarin hij de pers, politiek en vooral zichzelf niet spaart en wordt daarna op de hak genomen door een cabaretier. Het event is woensdag live te zien op NPO 1, van vanaf 20.30 uur.

Twan Huys nam het initiatief voor de eerste Nederlandse versie. De parlementaire pers komt samen in de Beurs van Berlage. Premier Rutte geeft een speech en daarna zal cabaretier Dolf Jansen hem proberen van zijn stuk te brengen. Jansen komt in de plaats van Yoep van ‘t Hek, die om gezondheidsredenen niet kan komen. Of Rutte net zoveel humor heeft als Obama de afgelopen jaren liet zien, valt nog te bezien. In ieder geval is Rutte ‘niet vies van een dolletje’ en is zijn joviale lach uitgegroeid tot een van zijn handelsmerken en een wapen om tijdens moeilijke momenten de lucht te klaren, iets dat tegenstanders zien als ‘problemen weglachen om de discussie uit de weg te gaan’.

Lees ook:This Art Fair in de Beurs van Berlage
Lees ook:Opening El HEMA in de Beurs van Berlage
Lees ook:Koningin Beatrix doet afstand van de troon
Lees ook:Vakantiebeurs bijzondere reizen in Beurs van Berlage Amsterdam
Lees ook:Burgemeester Amsterdam krijgt Europa Cup

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>