Zondag 4 oktober: Dierendag 2015

Zondag 4 oktober is het Dierendag (2016: klik hier). Veel baasjes vergeten Werelddierendag simpelweg en voor mensen die met liefde en plezier huisdieren houden, is het iedere dag dierendag. Deze dag is de sterfdag van de heilige  Franciscus van Assisi (geboren in 1181 of 1182 – gestorven 4 oktober 1226), die zich ontfermde over zwervers, planten en dieren. Volgens de legende kon hij met dieren praten.

In 1930 werd voor het eerst Dierendag gehouden; de commercie rook geld, maar sinds de jaren zestig is het ook een belangrijke dag voor dierenactivisten. Daarnaast wordt er vooral voor kinderen van alles georganiseerd, vaak in de natuur, zoals op kinderboerderijen en in dierentuinen, maar ook in musea.

Lees ook:Dinsdag 4 oktober: Dierendag 2016
Lees ook:Dierendag 2013
Lees ook:Dierendag – woensdag 4 oktober
Lees ook:Werelddierendag
Lees ook:Activiteiten op Dierendag 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>