Nederlandse Veteranendag 2015 in Den Haag

Zaterdag 27 juni is het in Den Haag voor de elfde keer Nederlandse Veteranendag (2016: klik hier). De dag vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van juni, rond 29 juni, de verjaardag van de in 2004 overleden prins Bernhard. Op deze dag wordt stilgestaan bij de inzet van Nederlandse militairen in het verleden en bij vredesoperaties over de hele wereld, van de Tweede Wereldoorlog tot huidige missies. Naast Den Haag zijn er ook elders in het land lokale veteranendagen. In de Hofstad wonen de koning, de premier en de minister van Defensie de dag bij.


 

De Veteranendag begint om 10.20 uur met een bijeenkomst in de Ridderzaal en vanaf 11.30 uur de medaille-uitreiking op het Binnenhof. Beide ceremonies zijn op het Malieveld op grote schermen te volgen. Kort na 13.00 uur vertrekt op het Malieveld het defilé voor de koning met ruim 5.000 veteranen, militairen, muziekcorpsen, historische en moderne legervoertuigen, paarden en een vliegshow. Het defilé eindigt op het Malieveld. Het publiek kan overal staan waar geen tribunes zijn. Op het Malieveld is vanaf 9.30 uur een gratis toegankelijk event met muziek, eten en drinken, kindervertier, militaire musea en een expositie van kindertekeningen. Vanaf 14.45 uur is er een muzikaal programma met onder meer veteraan Dennis Kroon, Anneke Grönloh en Anita Meijer met de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2014
Lees ook:Nederlandse Veteranendag Den Haag – zaterdag 24 juni
Lees ook:Zaterdag 25 juni: Nederlandse Veteranendag in Den Haag
Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2013 in Den Haag
Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>