Verbouwing paleis Huis ten Bosch ‘bijna twee keer zo duur’

De verbouwing van paleis Huis ten Bosch dreigt veel meer te gaan kosten dan oorspronkelijk geraamd: geen 35 miljoen, maar als het tegenzit bijna 60 miljoen euro. Dat melden bronnen rond het kabinet vanavond aan RTL Nieuws. Opmerkelijk, want de Tweede Kamer vond de geraamde 35 miljoen voor de verbouwing van het paleis van de koning in Den Haag al veel. De Kamer weet nog van niets en eist uitleg.

September vorig jaar werd bekend dat het paleis veel achterstallig onderhoud liet zien. Asbest en houtrot moesten worden verwijderd en de beveiliging worden verbeterd. De technische installaties voor gas, water en licht waren sterk verouderd. Nu de verbouwing plaatsvindt, wil het kabinet of meer delen van het paleis aanpakken. De renovatie duurt tot 2018. Daarna moet het de woning van het koninklijk gezin worden. Tot dan woont het gezin in Villa Eikenhorst in Wassenaar.

Lees ook:Huis ten Bosch in slechte staat door toedoen Beatrix
Lees ook:Paleis Het Loo wegens groot onderhoud gesloten
Lees ook:Paleis Het Loo vanaf 2018 drie jaar dicht voor verbouwing
Lees ook:Renovatie Binnenhof ‘officieel geheim verklaard’
Lees ook:Paleis Soestdijk jaar langer open voor publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>