Koning en koningin brengen streekbezoek aan Veenkoloniën

Dinsdag 17 februari brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een streekbezoek aan de Veenkoloniën in de provincies Groningen en Drenthe. De sociale en economische ontwikkelingen in dit gebied staat daarbij centraal. Ze beginnen hun bezoek in Veendam en worden ontvangen in het Veenkoloniaal Museum door de burgemeester en de Commissaris van de Koning in Groningen, Max van den Berg.

Na een rondleiding in het museum spreken ze in het naastgelegen cultuurcentrum met medewerkers van de aardappelzetmeelfabriek AVEBE en jonge boeren uit de regio. Daarna gaat het koningspaar naar Stadskanaal en bezoeken een het Sociale Werkvoorzieningsbedrijf Wedeka. Aansluitend gaan ze naar Drenthe. In de Drentse veenkoloniën spreken ze over de in dit gebied geplande windmolens. In Emmer-Compascuum wordt het paar ontvangen in Multifunctioneel Centrum (MFC) De Deele, dat tien organisaties huisvest. In Emmen bezoeken ze de Stenden Hogeschool, krijgen een toelichting op de rol van de school in Oost-Drenthe en spreken met leerlingen. Daar wordt het bezoek afgesloten met een toelichting van de burgemeester over de ontwikkelingen in het centrumgebied van Emmen.

Lees ook:Koning en koningin dinsdag 16 februari op streekbezoek in West-Brabant
Lees ook:Donderdag 8 oktober -bezoek koning en koningin aan de Mijnstreek
Lees ook:Koning en koningin op streekbezoek in de Achterhoek
Lees ook:Tuin en Culinair Fair in Orvelte
Lees ook:De Oranjes vieren Koningsdag 2018 in de stad Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>