Expo ‘Geert Wilders: 10 jaar mediafenomeen’ // Musea & themaparken

amsterdam[1]Vrijdag 10 oktober tot en met 30 november is in het Persmuseum in Amsterdam een tentoonstelling te zien over Geert Wilders als mediafenomeen. In 2004 verliet de politicus de VVD en sindsdien wordt er dagelijks media-aandacht aan hem besteed. Want Geert Wilders is altijd nieuws. De tentoonstelling geeft een overzicht van Wilders als mediafiguur, aan de hand van zeven archetypes van de politicus (bron: persbericht).

Op welke manier gaan de media en Wilders met elkaar om? Wie gebruikt wie om zijn doel te bereiken? Hoe gaan de media met Wilders om en in welke hokjes vangen zij de spraakmakende politicus: demon, held, slachtoffer, leuke oom, rechts-extremist of linkse rakker, mediastrateeg en erfgenaam. Op de expositie wordt veel aandacht besteed aan de beschrijving van deze zeven archetypes. Opiniemakers en Wilders-kenners als Jan Kuitenbrouwer, Zihni Özdil, de Duitse correspondent Helmut Hetzel en prof. dr. Meindert Fennema geven hun mening over de politicus met columns en video’s. Ook zijn er politieke spotprenten, bekende tweets van Wilders, krantenartikelen en een best of van Wilders’ bekendste uitspraken te zien.

. Persmuseum, Zeeburgerkade 10, Amsterdam

. Openingstijden: di. t/m vr. van 10.00 tot 17.00 uur en zo. van 12.00 tot 17.00 uur

. Entreeprijs 4,50 euro, Museumkaart gratis

Zie ook: Alle films Theo van Gogh in EYE Amsterdam

. Groepsrondleidingen van 50 minuten mogelijk op aanvraag. Prijs vanaf 32,50 euro
(excl. entreeprijs)

Lees ook:Persmuseum: 100 jaar Simon Carmiggelt
Lees ook:Wel of geen film Wilders: de Venloop gaat door
Lees ook:Expositie ‘Stripjournalistiek. De tekenaar als verslaggever’
Lees ook:Terreurdreiging in Nederland groeit
Lees ook:Eindhoven verbiedt Zwarte Pietenprotest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>