Prinses Beatrix naar Sint Maarten

Prinses Beatrix is een paar dagen op bezoek op Sint Maarten. Op dinsdag 20 mei opent ze het Koninkrijksjeugdparlement, dat tot en met 22 mei bijeenkomt op de universiteit van het Caribische eiland. Het is na de start van de viering op 30 november en het Grondwet Festival het derde evenement van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Vijf teams uit het koninkrijk: Nederland, Curaçao, Aruba, Sint Maarten en een gemengd team uit Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint Eustatius) debatteren over politiek, onderwijs, gezondheid, milieu, werk en cultuur.

De prinses zal van haar verblijf op het eiland gebruikmaken door een aantal organisaties te bezoeken waarvan zij beschermvrouwe is: Unicef en de Dutch Carribean Nature Alliance (DCNA). Tijdens een boottocht door de lagune van Simpson Bay krijgt ze uitleg over herbeplanting van mangroven en bekijkt het natuurgebied. De prinses was voor het laatst in 2011 op bezoek op Sint Maarten, toen ze nog koningin was. Dat bezoek maakte deel uit van een rondreis langs alle Caribische eilanden. Sint Maarten werd in 2010 onafhankelijk. Donderdagmiddag vliegt de prinses terug naar Nederland, om zaterdag aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Four Fredom Awards in Middelburg.

Lees ook:Koningin naar Caribische eilanden
Lees ook:Nederlandse Antillen voorgoed verleden tijd
Lees ook:Einde Nederlandse Antillen in zicht
Lees ook:Zaterdag 18 maart: Arubadag
Lees ook:Sint Maarten stadsevenement in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>