Koning en koningin op streekbezoek in de Achterhoek

Dinsdag 6 mei gaan de koning en de koningin op streekbezoek naar de Achterhoek. De inwoners zullen er weinig van meekrijgen, want het gaat om een werkbezoek. In de gemeente Berkelland wordt het paar ontvangen door de Commissaris van de Koning van Gelderland en de burgemeester van Berkelland. In het gemeentehuis van Borculo wordt gesproken over de Achterhoek Agenda 2020, een plan voor de toekomst van de regio.

Daarna staat een ontmoeting met inwoners in Neede op het programma, in de ‘huiskamerruimte’ van Grand-Café De Hofmaat. Het dorp heeft te maken met vergrijzing en een teruglopend aantal inwoners. Om het dorp aantrekkelijk te houden voor jong en oud, organiseren de inwoners allerlei activiteiten. In Groenlo gaat het Koninklijk paar op bezoek bij het Graafschap College, de grootste mbo-school in de Achterhoek, waar ook andere opleidingen en cursussen worden gegeven. De koning spreekt met leerlingen over hun opleiding en hun problemen bij het vinden van stageplekken. De koningin spreekt met studenten over ondernemerschap en eenzaamheid in het buitengebied.

Het streekbezoek wordt afgesloten in de gemeente Oude IJsselstreek. Ik Ulft opent het koninklijk paar het innovatiecentrum ICER (Industrie, Cultuur, Educatie en Recreatie) op het terrein van de voormalige ijzergieterij DRU. Met de opening hiervan begint ook het toeristische project ‘Beleef de Spannende Geschiedenis van Gelderland’. Tot slot bekijkt het paar het Nederland IJzermuseum op het DRU-terrein.

Lees ook:Koning en koningin dinsdag 16 februari op streekbezoek in West-Brabant
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Zeeuws-Vlaanderen en openen Sluiskiltunnel
Lees ook:Provincietoer naar Flevoland en Overijssel
Lees ook:Koning en koningin brengen streekbezoek aan Veenkoloniën
Lees ook:Provincietour Koningspaar naar Friesland en Noord-Holland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>