Museum de Fundatie presenteert ‘Meer macht’

Museum de Fundatie presenteert van zondag 30 maart tot en met 17 augustus in Zwolle de tentoonstelling ‘Meer macht‘,  met werk van onder meer Steve McQueen, Ai Weiwei en Anselm Kiefer. ‘Meer macht’ draait om de vraag of kunstenaars in deze tijd nog idealen kunnen nastreven. Is er voor kunstenaars nog macht weggelegd? Of is de kunstwereld definitief in de klauwen van het geld beland? En als kunstenaars hun idealen inderdaad kunnen verwezenlijken, zit de wereld daar dan wel op te wachten?

‘Meer macht’ is samengesteld door schrijver en kunstcriticus Hans den Hartog Jager, die eerder in De Fundatie de expositie ‘Meer licht’ samenstelde. De officiële opening van ‘Meer macht’ is op zaterdagmiddag  29 maart (voor genodigden), de dag erop kan iedereen naar binnen. Naast werk van McQueen, Weiwei en Kiefer is werk te zien van Constant, Anri Sala, Yael Bartana, Deimantas Narkevicius, Joseph Beuys, Renzo Martens, Gert Jan Kocken, Raphaël Zarka, Andres Serrano, Alec Soth, Asger Jorn, Hans van Houwelingen en Roy Villevoye. Tegelijk met de tentoonstelling verschijnt bij uitgeverij Athenaeum Polak en Van Gennep van Hans den Hartog Jager het boek ‘Het streven’.

 

 

Lees ook:Museum Fundatie Zwolle: Zie de mens – 100 jaar, 100 gezichten
Lees ook:Topjaar voor museum de Fundatie in Zwolle
Lees ook:Museum de Fundatie: juweeltje in Zwolle
Lees ook:Arnemuidense Fishermans Friend Art Fair
Lees ook:Museum De Fundatie Zwolle: grote tentoonstelling Neo Rauch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>