IDFA 2013 in Amsterdam

Woensdag 20 november tot en met zondag 1 december is Amsterdam het centrum van de documentairewereld, tijdens de 26 editie plaats van de IDFA (2014: klik hier). Het hoofdtjhema is gewijd aan documentaires uit Zuidoost Azië: Emerging Voices from Southeast Asia, met 14 films uit Thailand, Vietnam, Maleisië en Indonesië. Wat in 1988 kleinschalig begon om documentairemakers te stimuleren, groeide uit tot het grootste documentairefestival ter wereld. Het festival is uniek vanwege de informele sfeer, het internationale filmprogramma, uiteenlopende genres, politiek engagement en de vele wereldpremières, in totaal dit jaar zo’n honderd.

De IDFA opent met de Syrische documentaire ‘Return to Homs’, over twee vrienden in de verwoeste miljoenenstad in het westen van Syrië. Op 27 november is er voor het eerst een Gay Night. De IDFA reikt op 29 november de jaarlijkse prijzen uit. Ook dit jaar vormt het Rembrantplein het festivalhart, met Tuschinski, Pathé De Munt, Café De Kroon, Brasserie Schiller en Café Schiller. Anders dan voorgaande jaren is Filmmuseum EYE als hoofdlocatie toegevoegd. EYE besteedt onder meer aandacht aan de Eerste Wereldoorlog met acht gerestaureerde films, gemaakt tussen 1917 en 1928. Daarnaast zijn er filmvoorstellingen in onder meer De Brakke Grond, De Melkweg, De Kleine Komedie, het DeLaMar Theater, Het Ketelhuis en Het Compagnietheater, Naast films zijn er events als concerten, exposities en nagesprekken.

Lees ook:IDFA 2011 in Amsterdam
Lees ook:Woensdag 18 november begint IDFA 2015 in Amsterdam
Lees ook:IDFA Festival Amsterdam – 15 t/m 26 november
Lees ook:IDFA 2010 in Amsterdam
Lees ook:Woensdag 16 november begint IDFA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>