Woerden wil bij Zuid-Holland horen

Woerden ligt nu nog in de provincie Utrecht, maar wil bij Zuid-Holland horen. Burgemeester Molkenboer en veel gemeenteraadsleden zijn bezorgd over de fusieplannen tussen de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Zij denken dat ze beter op hun plek zijn tussen andere gemeenten in het Groene Hart, zoals Gouda, Alphen aan den Rijn en Bodegraven.

Volgens de burgemeester gaat de samenwerking met andere gemeenten veel beter binnen als ze allemaal tot één provincie horen.  In het Groene Hart moet veel gebeuren op het gebied van toerisme, waterschap en landbouw. ‘Door eendrachtig samen te werken innen een eenduidige krachtige provincie zou dat makkelijker kunnen’, aldus Molkenboer. Tussen 1814 en 1889 lag Woerden in de provincie Zuid-Holland, maar sinds de gemeentelijke en provinciale herindeling ligt het in Utrecht. De Woerdense plannen sluiten aan bij het advies van de commissie-Hendrikx, die onderzoek deed naar de economische kansen van het Groene Hart. Volgens die commissie blijven veel kansen onbenut als gemeenten en provincie niet beter samenwerken.

Lees ook:Harleydag Woerden 2015
Lees ook:Zaterdag 9 juli: Harley-Dag Woerden 2016
Lees ook:Harley-Dag 2014 Woerden
Lees ook:Harleydag Woerden 2013
Lees ook:Harleydag Woerden 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>