Sluitstuk provincietoer Koningspaar naar Zeeland en Zuid-Holland

Vrijdag 21 juni voltooien koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun provincietoer met een bezoek aan Zeeland en Zuid-Holland. De dag begint in de Zeeuwse provinciehoofdstad Middelburg. Daarna volgen Goes, Zierikzee en de Brouwersdam. Daar, op de grens van zeeland en Zuid-Holland, vindt de informele ontmoeting plaats met circa 100 inwoners uit beide provincies. Daarvandaan reist het paar via Voorne-Putten/ Hellevoetsluis en Zoetermeer naar Den Haag, de hoofdstad van Zuid-Holland. Daar eindigt de toer langs de twaalf provincies van het koningspaar.

 

Om 09.00 uur worden de koning en de koningin op het Abdijplein in Middelburg verwelkomd. Na een ontmoeting met het provinciebestuur volgt een rondgang over het plein langs onder meer oude ambachten. Er staat ook een ontmoeting gepland met de Zeeuwse winnaars van de Kroonappel. Daarna reizen ze naar Goes en komen om 10.25 uur aan bij het Stadhuis op de Grote Markt. Ze maken een wandeling over het plein langs presentaties van verschillende Zeeuwse organisaties, verenigingen en bedrijven. Een half uur later vertrekt het paar naar Zierikzee, arriveert er om 11.35 uur en krijgt een schouwspel te zien van de historie van de oude vissersstad. Het heden komt aan bod met demonstraties op het gebied van recreatie, watersport en alles wat Schouwen-Duiveland op culinair gebied te bieden heeft. Het bezoek aan Zeeland wordt afgesloten op de Brouwersdam, met een informele ontmoeting met 100 Zeeuwen en Zuid-Hollanders.

 

Om 13.30 uur komen de koning en de koningin aan in Hellevoetsluis. Er staan muziekoptredens, presentaties van de gemeente Voorne-Putten, een ontmoeting met schoolkinderen en de Kroningsdans gepland. Na een korte vaartocht vertrekt het paar om 15.20 uur en wordt een uur later in Zoetermeer verwacht; na een wandeling door het Stadshart zijn er presentaties van de Big Five: vijf sportaccommodaties (Silverdome, Ayersrock, Burggolf, Dutch Water Dreams en SnowWorld). Na een finale act op de Zoetermeerseplas eindigt het bezoek om 16.55 uur. Tot slot volgt Den Haag, met vanaf 17.20 uur een bezoek aan het Midzomergracht festival (een culinair en muzikaal evenement op de Bierkade en het Groenewegje), een korte vaartocht en een rijtour in een oldtimer naar Chinatown. Op het Spuiplein voeren jongeren met het Residentie Orkest een muziekstuk uit. In het provinciehuis wordt de reeks van twaalf provinciebezoeken van het koningspaar afgesloten.

Lees ook:Provincietoer naar Flevoland en Overijssel
Lees ook:Provincietour Koningspaar naar Friesland en Noord-Holland
Lees ook:Donderdag 8 oktober -bezoek koning en koningin aan de Mijnstreek
Lees ook:Provincietour koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Lees ook:Provincietoer Koningspaar naar Gelderland en Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>