Provincietoer naar Flevoland en Overijssel

Woensdag 19 juni zetten koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun provincietoer voort door Flevoland en Overijssel. De dag begint in Almere, dan volgen de provinciehoofdstad Lelystad, Emmeloord (gemeente Noordoostpolder) en Ens (informele bijeenkomst). Daarvandaan gaat het koningspaar naar ’s Heerenbroek (gemeente Kampen), provinciehoofdstad Zwolle en Goor (gemeente Hof van Twente). Vrijdag 21 juni slaat het koningpaar de provincietoer af met een bezoek aan Zeeland en Zuid-Holland

 

Om 9.00 uur komen de koning en de koningin aan bij de Esplanade in Almere. Na de ontvangst gaan ze naar het paviljoen Growing green cities. Het bezoek wordt afgesloten met het ‘Almere-lied’, gezongen door sopraan Elise de Koning, het ASJO en 600 schoolkinderen. Tegen tienen wordt het paar verwacht in Lelystad, met activiteiten op het Stadhuisplein en een ontmoeting met het provinciaal bestuur. Om circa 11.15 uur komt het paar aan in Emmeloord en ziet diverse activiteiten in het centrum. De ochtend wordt in Ens afgesloten met vanaf 12.00 uur een informele bijeenkomst in de hervormde kerk met 100 inwoners uit Flevoland en Overijssel.

Om 14.00 uur komt het koningspaar aan bij verenigingsgebouw de Kandelaar in ’s-Heerenbroek (gemeente Kampen) en viert daar het 650 jarig bestaan van het plaatsje mee. Een half uur later is het paar in Zwolle en opent op het provinciehuis de tentoonstelling over de Oranje Kroonappels. Daarna ontmoeten ze het publiek in Park de Wezenlanden, achter het provinciehuis. Rond 16.15 uur komt het koningspaar aan in Goor (gemeente Hof van Twente) op de Höfte en viert daar het begin van de feesten van 750 jaar stadsrechten.

Lees ook:Sluitstuk provincietoer Koningspaar naar Zeeland en Zuid-Holland
Lees ook:Provincietour Koningspaar door Limburg en Noord-Brabant
Lees ook:Provincietour Koningspaar naar Friesland en Noord-Holland
Lees ook:Donderdag 8 oktober -bezoek koning en koningin aan de Mijnstreek
Lees ook:Koning en koningin dinsdag 16 februari op streekbezoek in West-Brabant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>