Provincietour Koningspaar door Limburg en Noord-Brabant

Woensdag 12 juni 2013 brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bliksembezoek aan Limburg en Noord-Brabant, als onderdeel van de provincietour. De dag begint in de Limburgse hoofdstad Maastricht en gaat via Heerlen en Sittard-Geleen naar Venlo. Op de grens met Noord-Brabant is een informele bijeenkomst met inwoners uit beide provincies. Daarna reist het paar naar Roosendaal en Oisterwijk en eindigt in Den Bosch. Vrijdag 14 juni gaat het paar naar Friesland en Noord-Holland. Volgende week bezoekt het paar Flevoland en Overijssel.

 

Het paar wordt om 9.00 uur welkom geheten op het provinciehuis van Maastricht. Na een spectaculaire vaartocht met oeverprogramma over de Maas naar de Kesselskade snelt het echtpaar verder door de provincie. Vanaf 9.45 uur is het paar getuige van een culturele manifestatie op het Pancratiusplein in Heerlen, met een korte openluchtvoorstelling van Cultura Nova. Om 10.25 uur komt het paar aan in Sittard-Geleen en woont sportdemonstraties bij in het atletiekstadion.  Rond 11.2 5 uur komt het koningspaar aan in Venlo. Na een wandeling langs de Maasboulevard presenteert de regio zich op de Venlose markt als Hoofdstad van de Smaak, met een kookwedstrijd voor kinderen. Om 11.45 uur volgt een informele bijeenkomst met circa 100 inwoners van Limburg en Brabant op de ltg Bestkazerne in Vredepeel, een voormalige luchtmachtbasis ten noordwesten van Venray.

De koning en de koningin komen om 14.30 uur aan in Roosendaal. Na een wandeling over de Markt is er een korte voorstelling ‘Cadans van de stad, Ritme van Roosendaal’ voor het raadhuis. Het paar gaat in een rijtuig naar het station en reist met de Koninklijke  trein naar Oisterwijk (aankomst 15.40 uur). Deze gemeente vierde vorig jaar haar 800-jarig bestaan en biedt een wandeling naar het centrum, met langs de route herinneringen aan Oisterwijk-800. Op de Lind loopt het paar over de vaandels van de Brabantse gilden. Rond 16.40 uur wordt het paar verwelkomd in het oude Gouvernement van Den  Bosch, nu het Noord-Brabants museum (dat prinses Beatrix onlangs heropende). Daar is een ontmoeting gepland met Gedeputeerde en Provinciale Staten en de 67 burgemeesters van alle Brabantse gemeenten. Na een wandeling door het centrum vindt tot slot op de Markt een kort gevarieerd programma plaats, waarin de provincie zich presenteert.

Lees ook:Provincietour Koningspaar naar Friesland en Noord-Holland
Lees ook:Provincietoer Koningspaar naar Gelderland en Utrecht
Lees ook:Sluitstuk provincietoer Koningspaar naar Zeeland en Zuid-Holland
Lees ook:Provincietoer koning en koningin begint in Groningen en Drenthe
Lees ook:Provincietoer naar Flevoland en Overijssel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>