Provincietour Koningspaar naar Friesland en Noord-Holland

Vrijdag 14 juni zetten koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun provincietour voort door Friesland en Noord-Holland. Tot nu toe  bezochten ze Groningen & Drenthe, Gelderland & Utrecht en woensdag 12 juni Limburg & Noord-Brabant. De dag begint in de Friese de provinciehoofdstad Leeuwarden. Daarna reizen ze via Akkrum, Joure en Elahuizen naar Stavoren. Daar ligt de MS Friesland klaar om ze naar Noord-Holland te brengen. Het koninklijk paar komt aan in Enkhuizen en reist via Hoorn en Zaandam naar Haarlem. Woensdag 19 juni bezoekt het paar Flevoland en Overijssel.

 

Het paar komt om 9.00 uur aan bij het Provinciehuis in Leeuwarden. Na een ontmoeting met onder meer Gedeputeerde Staten volgt een rijtoer naar het Hofplein. Daar presenteert Leeuwarden zich op verschillende terreinen.Om 10.00 uur komt het paar aan in Akkrum, waar de dorpssage Manke Meine en Kromme Knilles wordt uitgebeeld. Om 10.40 uur arriveren de koning en de koningin in Joure en rijden in een koets rond. Om 11.25 uur komen ze aan in Elahuizen en zien op het schip De Beatrix watersportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke handicap. H t bliksembezoek aan Friesland eindigt om 12.00 in Stavoren. Daarvandaan vaart het gezelschap met naar Enkhuizen, met aan boord 100 inwoners uit Friesland en Noord-Holland.

 

De boot wordt om 14.00 uur in Enkhuizen verwacht. Na een wandeling gaat de reis verder naar Hoorn. Om 14.45 uur komt het paar aan op het Grote Oost en wordt op de Roode Steen toegezongen. Twintig minuten later vertrekken de koning en de koningin naar Haarlem, maar brengen onderweg een bliksembezoek aan Zaandam. Daar worden ze om 15.35 uur verwacht op het Hembrugterrein, waar ze twintig minuten de tijd hebben om een aantal presentaties en jeugdactiviteiten te zien. Om 16.20 uur wordt het koningspaar welkom geheten in het provinciehuis van Haarlem. Een kwartier later vertrekt de koninklijke bus naar de Grote Markt. Dolly Bellefleur zingt een speciaal ‘koningslied’ en na een korte wandeling eindigt het bezoek op het bordes van het stadhuis.

Lees ook:Provincietour Koningspaar door Limburg en Noord-Brabant
Lees ook:Provincietoer naar Flevoland en Overijssel
Lees ook:Provincietour koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Lees ook:Sluitstuk provincietoer Koningspaar naar Zeeland en Zuid-Holland
Lees ook:Eerste Koningsdagconcert in Haarlem

1 Reacties // Reageer

One thought on “Provincietour Koningspaar naar Friesland en Noord-Holland

  1. Dolly Bellefleur

    Ik verheug me erop om 14 juni vanaf het balkon van de Hoofdwacht (de Grote Markt in Haarlem) de Koning en Koningin om klokslag 16.45 uur een serenade te brengen. Met behulp van deze koninklijke karaoke-clip: http://www.youtube.com/watch?v=h1jQIiOdC0I is het een peuleschilletje om het lied in te studeren en op 14 juni als publiek ook uit volle borst mee te zingen!

    Hooghakkend,

    Dolly Bellefleur (al 24 jaar het alter ego van Ruud Douma)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>