Gemeenten willen zelf gemeentewiet kweken

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wil dat de gemeente wiet gaat kweken om criminaliteit en overlast rond coffeeshops tegen te gaan. Verkoop van wiet door coffeeshops  wordt gedoogd, maar kopen van softdrugs om de shops te bevoorraden, is verboden. Begin april kwam Eindhoven met een soortgelijk plan: burgemeester Van Gijzel noemde de huidige situatie ‘dweilen met de kraan open: het lost de problematiek aan de achterdeur van de coffeeshops niet op.’ Ook de gemeenteraad van Amsterdam wil wietteelt legaliseren om de bevoorrading van coffeeshops uit de criminaliteit te halen.

 

Aboutaleb wil dat de drugs onder toezicht worden geteeld op een  industrieterrein. De productie mag niet groter zijn dan de vraag van de deelnemende coffeeshops en de wiet moet in laboratoria worden getest op het gehalte THC, de werkzame stof in wiet. ’Onderzoekers laten zien dat er zo’n honderdduizend mensen cannabis gebruiken’, aldus Aboutaleb. ‘Er zal altijd vraag blijven en dan is er aanbod. Als je dat niet kunt reguleren, dan is het aanbod illegaal en dan is er criminaliteit mee gemoeid. Hij wil zijn plan komende donderdag in de gemeenteraad bespreken en later voor leggen aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Vooralsnog voelt de minister er niet voor: onlangs stelde hij nog dat verruiming van het softdrugsbeleid in strijd is met VN-verdragen, het EU-recht en de Opiumwet.

Lees ook:Nieuwe trend: condoomblowen
Lees ook:Softdrugs taboe in Urk
Lees ook:Drastische plannen voor Amsterdamse Wallen
Lees ook:Bijna 10% coffeeshops te dicht bij scholen
Lees ook:Eberhard van de Laan wil tweede termijn als burgemeester Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gemeenten willen zelf gemeentewiet kweken

  1. Benjamin040

    Dit loopt natuurlijk fout. Dit voel je gewoon aankomen.Zoek toch een andere manier dan te gaan dealen als overheid. Doet me een beetje aan drugsstaten denken. Mexico Panama Suriname etc. We willen het iedereen naar de zin maken maar om als overheid te gaan dealen vind ik persoonlijk te ver gaan. En wie controleert trouwens de overheid. Dit komt mij trouwens bekend voor. Drugs inkopen en gecontroleerd verkopen dat ging toen in de jaren 70 fout.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>