Rookverbod nu ook in kleine cafés

Ook in kleine cafés mag niet meer worden gerookt. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. Op 1 juli 2008 ging een algeheel rookverbod in de horeca in, maar later werd er voor een klein café een uitzondering gemaakt, als het om een eenmanszaak zonder personeel ging en kleiner was  dan zeventig vierkante meter. Het hof vindt die uitzondering in strijd met een verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie, dat ook Nederland heeft ondertekend.

 

Clean Air Nederland (CAN) spande de zaak aan. De organisatie wil voor rookvrije publieke ruimtes en eist dat de staatssecretaris met onmiddellijke ingang streng toeziet op handhaving van het rookverbod. Op dit moment is dat ‘een aanfluiting’, aldus CAN. De Tweede Kamer vroeg in februari ook al om een algeheel rookverbod in alle horecazaken. Toen zei de staatssecretaris dat het nog anderhalf jaar zou duren voor het verbod overal zou zijn ingevoerd.

Lees ook:Roken ook verboden in kleine cafés
Lees ook:Rookverbod eerdaags ook in klein café
Lees ook:Roken in speciale rookruimten horeca blijft toegestaan
Lees ook:Toch rookverbod in kleine cafeetjes
Lees ook:Leegloop horeca door rookverbod

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rookverbod nu ook in kleine cafés

  1. willems

    Heeft dat stelletje zeikerds toch nog iets gevonden.
    Ze waren blijkbaar nog niet tevreden…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>