Twente tijdelijk ‘oorlogsgebied’

Twente is tot het einde van de maand heel even ‘oorlogsgebied‘: van maandag 18 tot en met vrijdag 31 maart vindt oefening Cerberus Guard plaats.  Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt. Militairen van de land- en de luchtmacht moeten dan de voormalige vliegbasis Twente bij Enschede veroveren op de ‘vijand’. Daarna is het vliegveld een tijdelijke basis. In Losser en Oldenzaal zijn vooruitgeschoven posten, waarvandaan de militairen acties in de regio uitvoeren, zoals in recratiepark Het Hulsbeek en het FC Twente-stadion Grolschveste.

 

Het vliegveld moet komende woensdag worden veroverd: vanuit de lucht is een grote aanval gepland en over de weg worden grondtroepen aangevoerd. . De gemeente Enschede verwacht veel belangstelling, maar meldt dat de omgeving van het vliegveld allen lopend of fietsend bereikbaar is. De marechaussee controleert op foutparkeerders een of automobilisten niet stiekem toch via sluiproutes komen. Volgens Defensie is de oefening van belang, omdat dat niet vaak in stedelijk gebied gebeurt, terwijl Nederlandse militairen tijdens missies in Bosnië, Irak en Afghanistan voor een groot deel werkten in bevolkte gebieden.

Lees ook:Opening Twente Airport – donderdag 30 maart
Lees ook:Falcon Autumn 2016: grote militaire oefening Zeeland, Woensdrecht en Veluwe
Lees ook:Afscheid vliegbasis Soesterberg
Lees ook:Indoor Twente 2013 in Enschede
Lees ook:Amsterdam door files slecht bereikbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>