Fototentoonstelling ‘Onze Koningin’ in Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage in Amsterdam haakt in op de komende troonswisseling: daar opent dinsdag 12 maart de fototentoonstelling ‘Onze Koningin’, te zien tot en met zondag 25 mei 2013. De tentoonstelling laat 33 jaar koningschap en 75 jaar Beatrix zien aan de hand van een selectie van 145 foto’s uit de ANP beeldbank, het rijkste fotoarchief in ons land op het gebied van het koninklijk Huis.

Alle memorabele momenten uit het leven van Beatrix worden getoond, maar de nadruk ligt op de wijze waarop ze invulling aan haar koningschap gaf, aldus de makers. Daarnaast hangen er foto’s van verdrietige en persoonlijke momenten. Aan het begin van de tentoonstelling laat een korte film het portret van Beatrix door de jaren heen zien. De deuren staan iedere dag open van 10.00 tot 18.00 uur, tickets: zie website.

Lees ook:Fototentoonstelling ‘Onze Koningin’ verhuist van Beurs Berlage naar Drachten
Lees ook:‘Beatrix met Hart en Ziel’ in Ahoy en live op tv
Lees ook:Tentoonstelling Ingehuldigd! in de Nieuwe Kerk
Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk
Lees ook:Koninklijke Foto’s in paleis Het Loo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>