Lampionnenoptochten voor de jarige koningin

Donderdag 31 januari 2013 viert Koningin Beatrix haar 75e verjaardag. Ieder jaar rond die dag doen er wel geruchten over een aanstaande troonswisseling de ronde. Update: op 30 april doet ze afstand van de troon. Er is er maar één die dat weet: Beatrix zelf, zoals ooit prins Willem-Alexander zei. Met het land viert ze Koninginnedag op 30 april (de verjaardag van haar moeder Juliana) in het Noord-Hollandse De Rijp en Amstelveen. Haar verjaardag viert ze privé, maar her en der lopen kinderen mee in lampionnenoptochten ter ere van de koningin: voor zover te vinden (suggesties zijn welkom onder plaats reactie):

 

Alblasserdam: verzamelen vanaf 18.15 uur bij het Raadhuisplein, start optocht rond 18.45 uur.

Amersfoort-Schothorst: start 18.30 uur vanaf het Leeuwendalersplein. Na afloop staat chocomelk klaar.

Buren (Gld): vertrek 19.00 uur vanaf de Molen, verzamelen vanaf 18.45 uur.

Dalfsen (Ov): vertrek 19.00 uur vanaf de Trefkoele. Na afloop staat een kleine traktatie klaar.

Doorwerth-Heveadorp (Gld): start 19.00 uur vanaf het Molenplein. Eind 19.45 uur muziekschool Ritmoek Muziek aan de Cardanuslaan 21A. Onder het genot van een drankje en een hapje worden prijzen uitgereikt voor de drie mooiste lampionnen.

Genderen (NB, bij Heusden): start 19.00 uur vanaf het Dorpshuis. Na afloop staat voor iedere deelnemer een glas warme chocomel en een zakje chips klaar.

Harmelen (ZH): vrijdag 1 februari, verzamelen om 18.45 uur vij de Rabobank aan de kerkweg. Start optocht 19.00 uur. Na afloop krijgen de kinderen een cadeautje en warme chocolademelk, de ouders glühwein.

Hellendoorn (Ov): start 19.00 uur, verzamelen om 18.45 uur in park de Geuren. Na afloop wordt rond 19.30 uur vuurwerk afgestoken.

Leiderdorp: start 18.30 uur. Verzamelen vanaf 18.00 uur bij basisschool De Hobbit, Klerkenhof 5. Kinderen loepen mee met eigengemaakte lampionnen, maar die zijn voor de tocht ook te koop bij het vertrekpunt. Bij terugkomst staat warme chocolademelk en voor volwassenen glühwein klaar.

Lienden (ten oosten van Tiel): verzamelen vanaf 18.45 uur op de parkeerplaats van tennisvereniging Lienden, start optocht 19.00 uur. Na afloop staat warme chocolademelk klaar.

Maarn (Ut): start om 19.00 uur bij de hoofdingang van de Twee Marken. Daar staat vanaf 18.30 uur de oranjekraam; na afloop is er limonade en warme chocolademelk.

Maasdam (ten westen van Dordrecht): start 19.00 uur vanaf sporthal Duyvesteijn aan de Fazant 3, uiterlijk 18.45 uur aanwezig zijn. Na afloop krijgen de kinderen frisdrank en chips.

Nieuwerkerk a/d IJssel (ZH): vertrek 19.00 uur vanuit winkelcentrum Dorrestein ter hoogte van Verhage.  Verzamelen vanaf 18.30 uur. Kinderen krijgen een stempelkaart mee en na afloop bij een volle kaart na afloop een attentie.

Nieuwleusen (Ov): had een tocht gepland op 26 januari, maar dat ging door de kou niet door.

Poederoijen (Bommelerwaard): vertrek 18.30 uur uur bij schuur van Jan en Hans Bok, Dorpsweg 14.

Warmond (ZH): start 19.00 uur en arriveert circa 19.30 uur op het Pleintje bij de Pomp. De mooiste lampionnen en de mooiste groep maken worden beloond met een prijs.

Wijk en Aalburg (zie Genderen).

Zevenhuizen(ten oosten van Zoetermeer): zaterdag 2 februari  ’Zevenhuizen en het Dwaallicht van de dwergen’, vanaf 18.45 uur vanaf dorpshuis Swalia. Na afloop ligt er voor iedereen wat lekkers klaar.

Lees ook:Lampionnenoptochten ter ere verjaardag Beatrix
Lees ook:Light my Ride Amsterdam
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas 2011
Lees ook:Uittocht Sint: Sinterklaas uitzwaaien als hij naar Spanje teruggaat
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas als hij terug naar Spanje gaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>