Nationale Tuinvogeltelling 2013

Zaterdag 19 en zondag 20 januari 2013 organiseert Vogelbescherming Nederland voor de tiende keer de Nationale Tuinvogeltelling (2014: klik hier). Deelnemers noteren een half uur lang alle vogels die ze in hun tuin of op hun balkon zien. Alle tellingen leiden bij elkaar opgeteld tot de Tuinvogel Top-10 van 2013. Iedereen kan eraan meedoen: op ieder moment van de dag, een half uur lang, vanaf een plek waar vogeltjes goed te zien zijn. De resultaten worden ingevuld op een scorelijst.

Vogels gelden als een graadmeter voor de kwaliteit van de leefomgeving. Gaat het goed met de vogels in een stad, dan gaat het goed met het groen in de omgeving. Zaterdag hadden aan het eind van de middag 12.197 mensen vogeltjes geteld: de huismus staat op dit moment op één, de koolmees op twee en de merel op drie. Twee jaar geleden telden bijna 37.000 mensen meer dan een miljoen vogeltjes: dat was toen een absoluut record. Op de website staat beschreven hoe precies geteld moet worden.

Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2012
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2010
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2014
Lees ook:Massaal tuinvogeltjes tellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>