Koningin viert Koninginnedag in Amstelveen en De Rijp

Koningin Beatrix wordt op 31 januari 75 jaar. Op Koninginnedag 2013 komt ze met de koninklijke familie naar Noord-Holland en bezoekt de plaatsen De Rijp en Amstelveen.  Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt. De Oranjes komen op uitnodiging van de burgemeester van beide gemeenten. Ria Oosterop, burgemeester van De Rijp, een plaatsje met ongeveer 6500 inwoners, is erg blij met het bezoek. Het programma is nog niet bekend, maar volgens de burgemeester is er genoeg te zien: ‘Het centrum van De Rijp is al een plaatje op zich. Het vol met rijksmonumenten.’

In 2015 fuseert De Rijp met onder meer de gemeente Alkmaar. Het is een van de laatste kansen om als zelfstandige gemeente Koninginnedag met de koningin te vieren, zei de burgemeester op het Radio-1 Journaal. De gemeente Amstelveen komt later met een reactie. Dit jaar bezochten de koningin en haar familie de Utrechtse plaatsen Rhenen en Veenendaal.

Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in Makkum en Franeker
Lees ook:Koninginnedag op losse schroeven
Lees ook:Amsterdam ‘aan taks op Koninginnedag’
Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in Apeldoorn
Lees ook:Oranjes vieren feest in Beatrixtheater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>