Herdenking Bijlmerramp

Donderdag 4 oktober 2012 is het twintig jaar geleden dat de Amsterdamse Bijlmer werd opgeschrikt door een enorme vliegramp die de geschiedenis inging als de Bijlmerramp en vindt de jaarlijkse herdenking plaats. Om zes minuten voor half zeven stortte een Israëlisch vrachtvliegtuig neer op de flats Groeneveen en Kruitberg, in het hart van de Bijlmer.

Er kwamen 43 mensen om, onder wie de drie bemanningsleden. Vele anderen raakten gewond. De crash sloeg een gat in de gevels van de flats, die daarna gedeeltelijk moesten worden gesloopt. Overlevenden en nabestaanden richtten na de ramp een herdenkingsplaats in: het Groeiend Monument ‘de boom die alles zag’ aan het Nellesteinpad. Daar worden ieder jaar de slachtoffers herdacht. De herdenking begint om, 17.00 uur in het CEC-gebouw aan de Bijlmerdreef 1289. Om 18.05 uur begint de stille tocht naar het monument, om 18.05 uur wordt een minuut stilte gehouden; daarna volgt de kranslegging.

Lees ook:Bijlmerramp – 25 jaar geleden
Lees ook:Amsterdam herdenkt Bijlmerramp
Lees ook:Herdenking watersnoodramp 1953
Lees ook:Maandag 15 augustus: Indië-herdenking in Den Haag
Lees ook:Herdenking bombardement Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>