Vredesloop op Internationale Dag van de Vrede in Den Haag

Vrijdag 21 september 2012 is de Internationale Dag van de Vrede van de Verenigde Naties (VN). De dag wordt in ons land uitgebreid gevierd in Den Haag, als internationale stad van vrede en recht de tweede VN-stad ter wereld. Voor de vijfde keer vindt een grote Vredesloop door de Hofstad plaats. Ruim 1500 scholieren uit de twee hoogste klassen van het basisonderwijs vragen aandacht voor het lot van leeftijdgenoten in oorlogsgebieden.

Nadat de kinderen 1500 ballonnen loslaten, lost burgemeester Jozias van Aartsen om 9.30 uur het startschot van de loop, waaraan ook verschillende bekende Hagenezen deelnemen. De tocht eindigt om 10.15 uur met een optreden van Ali B in Madurodam. Ieder jaar bereiden de deelnemende klassen zich goed voor op de vredesloop en maken spandoeken waarop ze melden wat vrede voor hen betekent. Het mooiste spandoek wint een prijs. Ook dit jaar zal een klas een speciale rap laten horen op het podium, die de kinderen van tevoren met een Haagse rapper hebben ingestudeerd.     

Lees ook:Just Peace Festival in Den Haag – 21 t/m 25 september
Lees ook:Den Haag: Just Peace, Nederlands grootste Vredesfestival, keert terug
Lees ook:Haarlem Culinair en bierfestival
Lees ook:Vliegerfestival Scheveningen 2010
Lees ook:City-Pier-City Loop Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>