Herdenking schietpartij Alphen

Op tweede paasdag wordt de schietpartij van vorig jaar herdacht in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn. Op zaterdag 9 april 2011 schoot Tristian van der V. zes mensen dood en daarna zichzelf. Zestien mensen raakten gewond door de kogels van de schutter; daarna vielen nog tientallen gewonden door rondvliegend glas. Twee gewonden kunnen nog altijd niet lopen, aldus de burgemeester: een vrouw heeft een dwarslaesie en een man is nog aan het revalideren. De herdenking begint om 11.30 uur met koorzang.

Twintig minuten later houdt burgemeester Bas Eenhoorn een toespraak. Na een moment van stilte en opnieuw zang krijgt de voorzitter van de winkeliersvereniging het woord. Daarna onthullen winkeliers een glasplaat. Bij het winkelcentrum komt een gedenkplek met een monument, een bank en een boom. Liesbeth List zingt het lied ‘Heb het leven lief’, waarna bloemen op het gedenkteken worden gelegd. Buiten worden grote tv-schermen neergezet, omdat het winkelcentrum maar beperkt ruimte biedt.  Om 13.30 uur volgt een gebedsdienst met het thema ‘Om niet te vergeten’. Er zijn zorgverleners aanwezig om hulp te bieden. De burgemeester wil geen jaarlijkse herdenking; hij zei ‘vooral te willen verwerken en vooruitkijken.’

Lees ook:Alphen aan den Rijn herdenkt schietpartij in Ridderhof in 2011
Lees ook:Herdenking bombardement Bezuidenhout Den Haag
Lees ook:Bewoners en winkeliers Heerlen halen spullen op
Lees ook:Schietpartij kickboksgala: dode en meerdere gewonden
Lees ook:Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>