Open Dag van Zorg en Welzijn 2012

Zaterdag 17 maart 2012 openen bijna 1250 zorg- en welzijnsinstellingen voor de 12e keer hun deuren voor het publiek, tijdens de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn, de grootste ooit. Vorig jaar bezochten circa 600.000 mensen de Open Dag. Jong en oud kunnen kennismaken met alle facetten van allerlei soorten zorg. Deelnemende locaties: zie website. Bekende Nederlanders als André van Duin, Isa Hoes, Leontien van Moorsel en Youri Mulder treden op in filmpjes, lenen hun stem in radiocommercials en bezoeken locaties door heel Nederland.

 

Doel van de open dag is om iedereen te laten zien dat het leuk is om in de zorg te werken. Hoe werkt de activiteitenbegeleider? Hoe ziet een ziekenhuis er van binnen uit? Onder meer door de vergrijzing krijgt de zorg te maken met grote personeelstekorten. De organisaties zijn dan ool op zoek naar gemotiveerde en geschikte mensen. Een op de drie Nederlanders ziet wel wat in een baan in de zorg, vooral jongeren reageren positief. Dat is de uitkomst van een peiling in opdracht van de Open Dag van Zorg en Welzijn naar het imago van de sector. De helft van de Nederlanders ziet met name de hoge werkdruk als grootste bezwaar om hier te komen werken.

Lees ook:Open Dag van de Zorg 2011
Lees ook:Meeste vakantiegangers nemen geen eten mee
Lees ook:Beleef Plus Beurs voor 55-plusser in Den Bosch
Lees ook:Open Dag van de Zorg
Lees ook:‘HedenHaags, ik zie ik zie wat hij niet ziet’ – De Mesdag Collectie Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>