Nog steeds puinhoop op het spoor

Het winterweer speelt de NS sinds ‘zwarte vrijdag’ parten: sinds gisteren rijden in grote delen van het land nauwelijks treinen. Van en naar Utrecht rijden zaterdag de hele dag geen intercity’s meer: in plaats daarvan zijn er pendeldiensten naar omliggende stations. IJsbrokken in de wissels en ijsvorming op de bovenleidingen veroorzaken de meeste problemen. De NS laat ook zondag en maandag minder treinen rijden.

 

Het aantal intercity’s wordt gehalveerd in de Randstad, Overijssel, Gelderland en Flevoland. Daardoor moeten er minder storingen optreden, zoals aan wissels: ‘Als je minder rijdt, kan er ook minder fout gaan’, zei een woordvoerder. De sprinters rijden wel zoveel mogelijk normaal. Maandag in de spits worden de treinen zo lang mogelijk gemaakt. Minister Schultz van Verkeer wil opheldering van NS en ProRail. Na alle ellende tijdens winterweer in de afgelopen jaren vorige jaren hadden de bedrijven beterschap beloofd. Schultz vraagt zich af hoe het opnieuw mis kon gaan, ondanks de genomen maatregelen. Ook is ze not amused over de informatie aan reizigers. De Tweede Kamer wil een spoeddebat. Schultz schakelt buitenlandse experts in om problemen op het spoor te bekijken. Ze denkt aan Zwitsers, omdat zij veel ervaring hebben met bar winterweer.

Lees ook:Eerste winterdag: minder treinen, weinig problemen op de weg
Lees ook:Gedupeerde reizigers mogen taxirit declareren
Lees ook:Treinverkeer in Randstad is een janboel
Lees ook:NS heeft nergens spijt van
Lees ook:Sneeuwoverlast treft westen van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>