OV etmaal plat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Vandaag staakt het openbaar vervoer (ov) in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Niet alleen de dichte mist, maar ook de 24-uursstaking zal het voor menigeen lastig maken de stad in of uit te komen. Een etmaal lang rijden er geen trams, bussen en metro’s in de drie grote steden: tot het eind van de dienstregeling van vandaag.

Bij het Centraal Station in Amsterdam hielden medewerkers een manifestatie, waarbij een bus doormidden werd gezaagd. De bus mist 40 procent van zijn lengte: precies het percentage dat het kabinet op het openbaar vervoer wil bezuinigen. Een eerder geplande staking werd afgeblazen, in afwachting van het gesprek tussen de bond en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur. Dat leverde niets op: daarop besloot de bond opnieuw te gaan staken, uit onvrede over de aangekondigde bezuinigingen en de verplichte aanbesteding van het ov in de drie grot  steden. In het voorjaar werd ook al tot drie keer toe getaakt, maar tot nu toe nooit een heel etmaal. In december dreigt opnieuw een staking.

Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november
Lees ook:OV vandaag plat in Den Haag, donderdag in Rotterdam
Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag
Lees ook:Gratis OV grote steden met Sinterklaas

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “OV etmaal plat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

  1. A

    En wie worden er weer de dupe van? Het volk! en die hoge pieten.. ja die hebben hun mannetjes wel die voor hun rijden

      /   Reply  / 
  2. Jos

    Ze kunnen de boel maar beter helemaal opheffen. Ze staken meer dan dat ze rijden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>