Dag en nacht uitgaan binnenkort mogelijk in Amsterdam

Amsterdam wil 24 uur uitgaan mogelijk maken en wil daarvoor tien nieuwe horecazaken aanwijzen. De 24-uurshoreca mag niet tot overlast leiden. Dat staat in de horecavisie 2011-2014 van burgemeester Eberhard van der Laan. Na nader onderzoek constateerde de gemeente dat er in de hoofdstad geen uitgaansgelegenheden bestaan die 24 uur per dag open mogen zijn.

 

Van der Laan wil een gespreid aanbod van maximaal tien locaties buiten de traditionele uitgaansgebieden en gaat met de stadsdelen op zoek naar geschikte en goed bereikbare locaties. Het moet iets toevoegen aan het bestaande uitgaansleven en het gaat om tijdelijke vergunningen voor maximaal vijf jaar. Volgens de woordvoerder van de burgemeester hebben zich al ondernemers gemeld, ook uit het buitenland. Aan de andere kant wil de burgemeester dat de snackbars rond het Rembrandtpein en Leidseplein etwee uur erder dichtgaan: om 04.00 uur. Hij vindt dat de agressie ‘s nachts in en rond snackbars de spuigaten uitloopt.  

Lees ook:Amsterdam ‘aan taks op Koninginnedag’
Lees ook:The Sand Amsterdam moet dicht na schietpartij
Lees ook:Amsterdam: burgemeester Van der Laan ernstig ziek
Lees ook:Amsterdam verbiedt megafeesten Koninginnedag
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dag en nacht uitgaan binnenkort mogelijk in Amsterdam

  1. Frank Bikker

    Misschien moet men de milieurichtlijnen omtrent vetputten in kroegen ook wat versoepelen, zodat het uitgaanpubliek in meer uitgaansgelegenheden hun vette hap kan krijgen. Heb je vanzelf ook meer spreiding!!!

      /   Reply  / 
  2. Mieke Verlaat

    Erg goed dat dit veranderd gaat worden, het is immers een wereldstad!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>