GVB: Liever geen houseparty in onze voertuigen

Een groep jongeren roept mensen via “Facebook op om zaterdag 12 februari 2011 ‘los te gaan’ in de ondergrondse van Amsterdam. Het Gemeentelijke Vervoer Bedrijg (GVB) ziet een houseparty in een metro  echter niet zitten. De actie is bedoeld om de GVB te steunen in de strijd tegen de door het nieuwe kabinet voorgenomen miljoenenbezuinigingen. De feestvierders moeten op Amsterdam Centraal om 21.16 uur de metro naar Gein pakken en vervolgens de hele avond heen en weer ‘raven’.

 

Dinsdagmiddag hadden al 1.800 mensen gereageerd dat ze komen meefeesten. Volgens een woordvoerder van de GVB kan dat helemaal niet, omdat een metrostel berekend is op 300 reizigers. ‘Het is een sympathiek gebaar, maar liever niet in onze voertuigen.’  Het GVB wil contact opnemen met de organisatoren en is van plan ‘maatregelen te treffen’. Update: de organisatie past één en ander aan wegens de veiligheid.

Lees ook:Geen raveparty in Amsterdamse metro
Lees ook:Metroverkeer Amsterdam ligt opnieuw plat
Lees ook:Treinverkeer Randstad een puinhoop
Lees ook:Acties openbaar vervoer in drie grote steden
Lees ook:Opnieuw acties OV Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>