Amsterdam ‘aan taks op Koninginnedag’

Amsterdam zit op Koninginnedag aan haar taks: het centrum van de hoofdstad kan er  met 800.00 bezoekers niemand meer bij hebben.  Dat zei burgemeester Eberhard van der Laan in ‘Gesprek met de Burgemeester’ van stadszender AT5. Hij gaat overleggen met zijn collega’s in de regio of andere steden in Noord-Holland  op deze dag ‘even aantrekkelijke evenementen’ kunnen organiseren. Dit, om te voorkomen dat de hele provincie naar Amsterdam trekt om feest te vieren. Maandag heeft Van der Laan een gesprek met burgemeesters van Haarlem, Zaanstad, Purmerend, Alkmaar, Hoorn en Enkhuizen. Ook wil Van der Laan dat de feestelijkheden een uur eerder stoppen: om 20.00  in plaats van 21.00 uur en op het Museumplein om 21.00 in plaats van 22.00 uur.

 

In de gemeenteraad zijn onder meer GroenLinks, D66 en de VVD tegen: zij vinden het plan ‘niet goed onderbouwd’ en ‘niet passen bij een bruisende stad die Amsterdam zou moeten zijn’.  Van der Laan wil de NS hiermee lucht geven: in 2002 was het een chaos op Amsterdam Centraal. ‘De vervoerder zit aan het toppunt van zijn kunnen’, zei de burgemeester. Ieder jaar komen honderdduizenden bezoekers naar de stad op 30 april, die dit jaar op een zaterdag valt. ‘Als het dan ook nog mooi weer wordt, zit je al gauw over de miljoen bezoekers’, aldus Van der Laan. Een woordvoerder van de burgemeester zei dat de gemeente Amsterdam gaat onderzoeken of activiteiten op Koninginnedag deels naar andere locaties in de stad kunnen verhuizen.

Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast
Lees ook:Dit jaar geen Radio 538 Koninginnedagfeest
Lees ook:Koninginnedag Amsterdam vol en gevaarlijk
Lees ook:Amsterdam verbiedt megafeesten Koninginnedag
Lees ook:Amsterdam: burgemeester Van der Laan ernstig ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>