Studenten gratis met de trein op zondagen in januari

Studenten met een OV-jaarkaart die alleen doordeweeks geldig is, kunnen in januari ook gratis reizen op zondag, in plaats van met 40 procent korting. NS hoopt met dit ‘zoutezondagaanbod’ studenten op zondag in de trein te krijgen in plaats van in de spits op maandag. Van de studenten heeft 90 procent een doordeweekse OV-kaart. Het aanbod geldt de hele maand januari. Overigens is er voor de NS nog wel wat meer werk aan de winkel: op dit moment is haar website onbereikbaar. Update zaterdag 8 januari: de site is weer beschikbaar. 

 

Studenten met een weekendkaart krijgen doordeweeks altijd 40 procent korting. Zij mogen de hele maand januari na zeven uur ’s avonds reizen voor 2,50 euro, met een railrunner kaartje.  Eerder deze week maakte de NS bekend dat NS klanten met een OV-jaarkaart voor de tweede klas de hele maand januari eerste klas mogen reizen. Reizigersversniging Rover is niet tevreden en vindt dat de NS ‘een serie aardige maatregelen’ heeft genomen om de reiziger te stimuleren buiten de spits te reizen, maar dat er nog geen sprake is van echte compensatie’. Rover wil dat de NS nadenkt over een echte compensatiemaatregel waar vaste reizigers die in de spits moetenreizen, beter gebruik van kunnen maken: ‘NS lijkt nog niet te begrijpen dat de meeste reizigers niet voor hun lol in de spits reizen.’      

Lees ook:NS klanten mogen hele maand eerste klas reizen
Lees ook:Korting in de avondspits verdwijnt
Lees ook:Rover vreest chaos bij OV-chipkaart studenten
Lees ook:Gedupeerde busreizigers krijgen schadevergoeding
Lees ook:Storm van kritiek op wanbeleid ProRail

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>