Paleis Soestdijk goede locatie National Historisch Museum

Paleis Soestdijk zou een goede locatie zijn voor het Nationaal Historisch Museum. Dat schrijft het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht in een open brief aan het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW). ‘Het Paleis staat als icoon van de Nederlandse historie, vanwege de hechte band met het koningshuis, die teruggaat tot 1815.’ Het museum is ‘welkom in Utrecht‘. 

 

De meeste fracties in de Tweede Kamer hebben een voorkeur voor Arnhem, al was er veel kritiek omdat de kosten een stuk hoger zijn dan vooraf was gepland. Het gebouw moet komen op het parkeerterrein naast het Openluchtmuseum van Arnhem. Directie en de gemeente Arnhem krijgen van de Kamer drie maanden de tijd om aan te tonen dat de bouw financieel haalbaar is: daarvoor komt aanvullend onderzoek. Het nieuwe museum mag niet meer dan 50 miljoen euro kosten. Zoals de plannen er nu liggen, moet er een ondergrondse parkeergarage komen, waardoor de kosten buitensporig stijgen.

Lees ook:Donkere wolken boven Nationaal Historisch Museum
Lees ook:Historisch Museum enthousiast over paleis Soestdijk
Lees ook:Rijk zoekt ideeën voor herbestemming Paleis Soestdijk
Lees ook:Nationaal Historisch Museum van de baan
Lees ook:Derde Amsterdams museum loopt bouwvertraging op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>