Movies that Matter Festival Den Haag

Van donderdag 25 tot en met woensdag 31 maart 2010 staat Den Haag in het teken van het filmfestival ‘Movies That Matter’, sinds vorig jaar de opvolger van het Amnesty International Filmfestival (editie 2013: klik hier). Het programma biedt  ruim 70 maatschappelijk geëngageerde films en documentaires en vindt plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.  Bedoeling is om met de filmvertoningen het debat over mensenrechten aan te wakkeren.

 

Naast de vertoonde films zijn er debatten en talkshows met internationale gasten, exposities en muziekoptredens. Het Movies that Matter Festival stelt dit jaar bekende activisten centraal in tien documentaires binnen het hoofdprogramma. Er zijn twee Amnesty International prijzen – Gouden Vlinders – te vergeven: één voor de beste documentaire en één voor de meest imponerende mensenrechtenactivist –of organisatie. Een jury (met onder andere Ruud Lubbers) kiest op de laatste festivaldag de winnaar. Amnesty International ijvert ruim veertig jaar voor naleving van de rechten van de mens overal ter wereld. Hoofdlocatie is het Filmhuis Den Haag aan het Spui, maar ook elders in het land zijn filmvertoningen.

Lees ook:Movies That Matter Filmfestival 2012 in Den Haag
Lees ook:Movies that Matter Filmfestival 2011
Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag
Lees ook:Tiende Amnesty Filmfestival
Lees ook:Movies That Matter Festival 2016 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>