Bomalarm station Den Bosch

Vanmorgen heeft de politie kort na acht uur vanwege een bomalarm het station Den Bosch CS ontruimd en een half uur later alle woningen en kantoren in een straal van 300 meter. Al het treinverkeer van en naar Den Bosch ligt stil. Het busvervoer komt sinds een uur of 11.00  langzaam weer op gang. Op het station staat een trein, waarin een verdachte persoon werd aangehouden, die zou hebben gedreigd de intercity van Roosendaal naar Zwolle op te blazen.

 

Ooggetuigen zeiden dat de man een lang wit gewaad en een groene jas aanhad en toespelingen had gemaakt op de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Hij maakte een verwarde indruk en riep dat hij een bom zou laten ontploffen. De politie denkt dat er ‘op basis van zijn gedrag’ inderdaad een bom in de trein zou kunnen liggen. Politie, ambulancedienst en brandweer zijn met groot materieel uitgerukt. De luchtmacht vloog met een speciale hond in. De trein wordt op dit moment uitgekamd. Een woordvoerder van de NS zei om 9.00 uur dat er een explosief was gevonden, maar een woordvoerder van de politie ontkent dit. Den Bosch is een belangrijk verkeersknooppunt: veel reizigers zijn er dan ook de dupe van.

Lees ook:Station Amsterdam-Amstel ontruimd
Lees ook:Amsterdam onbereikbaar per trein
Lees ook:Arnhem onbereikbaar met de trein
Lees ook:Harleydag Tilburg afgelast
Lees ook:WK Voetbal op groot scherm bij Pathé

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bomalarm station Den Bosch

 1. Jules Vismale

  Het lijkt me al erg genoeg om op het station van ‘s-Hertogenbosch letterlijk en figuurlijk uit de trein verjaagd te worden door een geschifte maniak! Grote stations zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht zijn ook zeer aantrekkelijk voor terroristen die tijdens carnaval niet eens opvallen als ze verkleed zijn en zo ongemerkt een bom kunnen vervoeren en te laten exploderen! Toch is de ellende bij het station van ‘s-Hertogenbosch al tijden verschrikkelijk en zelfs Zoete Lieve Gerritje had niet eens naar de Brabantse hoofdstad hoeven te gaan als er een bom had gelegen. Ikzelf had het afschuwelijke gebouw dat er nou staat en niets anders oplevert dan ellende óók graag opgeblazen met een bom (als alle treinreizigers eruit waren natuurlijk!) maar dan om het te slopen en door een véél mooier gebouw te vervangen zoals het vroegere oude station van Eduard Cuypers (1896-1944) dat het allermooiste station van
  ‘s-Hertogenbosch was!

    /   Reply  / 
 2. joop van Meel

  Het was het mooiste gebouw wat eduard cuypers ooit heeft ontworpen en zou in deze tijd zeker zijn gerestaureerd want dat was te doen geweest. Helaas!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>