Vlammen voor de vrijheid

Precies 60 jaar geleden werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) opgesteld. Maar die verklaring wordt in veel landen niet nageleefd. Amnesty International zet zich in voor de bescherming van mensenrechten wereldwijd, onpartijdig en onafhankelijk. Amnesty vraagt in december aandacht voor activisten die soms hu nleven wagen om de mensenrechten te beschermen met de campagne ‘Vlammen voor de Vrijheid‘. Onderdeel van deze campagne is een special programma, dat de VARA en Amnesty dinsdag 9 december in theater Carré in Amsterdam organiseren.

 

Presentator Matthijs van Nieuwkerk ontvangt gasten, zoals Vanessa Redgrave. De filmster zet zich al jaren in voor de verbetering van de mensenrechtensituaties. Er zijn optredens van onder andere Karin Bloemen, De Dijk, Solomon Burke en de Ashton Brothers, afgewisseld met interviews en aangrijpende reportages. Het programma wordt een dag later uitgezonden op Nederland 1, woensdag 10 december, 21.30 uur.

Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag
Lees ook:Movies that Matter Filmfestival 2011
Lees ook:Moeten sporters de Olympische Spelen boycotten?
Lees ook:Tiende Amnesty Filmfestival
Lees ook:Movies That Matter Filmfestival in Den Haag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vlammen voor de vrijheid

  1. Pingback: Lichtjesavond Delft concurrent Goudse Kaarsjesavond | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>