Burendag, kom in actie voor je buurt

Op 20 september is het voor de derde keer Burendag (2013: klik hier). Douwe Egberts ontdekte in 2006 dat driekwart van de Nederlanders best meer contact zou willen met de buren. Op de eerste Burendag in dat jaar zetten de mensen hun deuren open om bij elkaar op de koffie te gaan. In 2007 organiseerden buurten in het hele land straatfeesten; dit jaar worden de mouwen op gestroopt. Prinses Máxima onthulde op 15 mei het thema van Burendag 2008: kom in actie voor je buurt! Speelterreintjes opknappen, graffiti verwijderen, straattuintjes aanleggen en wie weet na afloop een gezellig buurtfeest.

In twee jaar tijd werd Burendag een waar fenomeen: honderdduizenden Nederlanders ontdekten inmiddels dat het in hun eigen buurt gezelliger is dan ze dachten. Het Oranje Fonds, waarvan prins Willem Alexander en prinses Máxima beschermheer –en vrouw zijn,  steunt organisaties en initiatieven die mensen op een actieve manier dichter bij elkaar brengt. Burendag past natuurlijk prachtig in dat plaatje. Het Fonds betaalt duizend euro voor iedere goede actie die door een buurt wordt aangepakt; het fonds heeft een miljoen beschikbaar om acties te ondersteunen. Veel sociale –en buurtorganisaties houden op deze zaterdag open huis.

Lees ook:Oranjefonds Burendag 2013
Lees ook:Zaterdag is het voor de negende maal Burendag
Lees ook:Burendag 2017 – zaterdag 23 september
Lees ook:Burendag 2015 – tiende editie
Lees ook:Zaterdag 24 september: 11e maal Burendag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>