Red jij pakjesavond?

Vanaf 18 november is Sinterklaas weer in het land en is er van alles te doen in het Maritiem Museum Rotterdam. Op de kinder-doe-expo Professor Plons zijn chocoladeletters verdwenen en is de hulp van kinderen hard nodig om deze terug te vinden. Het museum organiseert een workshop waarin kinderen een nieuwe pakjesboot ontwerpen voor Sinterklaas en de échte Pakjesboot 12 is tijdelijk te gast in de Maritiem Museum Haven. Op 2 december is er een Pieten Circus Workshop waarbij kinderen, net als pieten, leren om op de dakrand te lopen en schoorstenen te beklimmen (bron: persbericht).

Red jij pakjesavond?
Op de kinder-doe-expo Professor Plons klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en de schepen van de professor en zijn vrienden liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. Er is alleen een groot probleem… De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten. Maar welke? De professor kan de hulp van de kinderen goed gebruiken.
Wanneer: Van 18 november t/m 3 december.
Kosten: Geen extra kosten naast de reguliere entreetarieven.

Workshop Pakjesboot ontwerpen
Zondag 26 november en zondag 3 december kunnen kinderen een nieuwe pakjesboot ontwerpen. Ooit zal de stoomboot van Sinterklaas aan vervanging toe zijn en heeft hij een modern schip nodig om alle pakjes en de pieten veilig over de zeeën te vervoeren.
Wanneer: Zondag 26 november en zondag 3 december van 12:00-16:00 uur
Kosten workshop: € 1,- plus reguliere entreetarieven.

Pieten Circus Workshop
Zaterdag 2 december van 12:00-16:00 uur is er tijd voor het oefenen van pietenkunstjes zoals; dakrand lopen en schoorsteen klimmen. Om pakjes te kunnen verzorgen op de gekste plekken moet men echt van alles kunnen.
Wanneer: Zaterdag 2 december van 12:00-16:00 uur.
Kosten: € 2,- plus reguliere entreetarieven.

Pakjesboot 12 te gast in museumhaven
Van zaterdag 2 december t/m maandag 4 december is de echte pakjesboot te gast in onze Maritiem Museum Haven. Wie aan boord een kijkje wil nemen en zien waar de pakjes ingepakt worden, waar de pepernoten gebakken worden en te gast zijn bij Sinterklaas, kan exclusief tickets reserveren via: www.pakjesbootdagen.nl.
Wanneer: Zaterdag 2 december t/m maandag 4 december.
Kosten en tickets: zie www.pakjesbootdagen.nl

Lees ook:Kinderen redden met Professor Plons pakjesavond in Maritiem Museum Rotterdam
Lees ook:Haarlem en Scheveningen zwaaien Sinterklaas uit
Lees ook:Het Pakhuis van Sinterklaas in Museum van de 20e Eeuw Hoorn
Lees ook:Pieten, pakjes en pepernoten: Pietendorp in buitenmuseum Enkhuizen
Lees ook:De Club van Sinterklaas Feesttoer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>