Zondag 18 juni is het Vaderdag: wat valt er te beleven?

Zondag 21 juni begint de zomer, maar vanaf zondag 18 juni is het volop zomers weer, een extra cadeautje op Vaderdag. Naar verluid ontstond de dag in de Verenigde Staten in 1909, maar president Nixon maakte er pas in 1972 een officiële dag van. In Nederland bestaat de dag sinds oktober 1937.

In veel landen valt Vaderdag op de tweede zondag in juni, in ons land op de derde: dat kregen herenmode-detaillisten in 1948 voor elkaar. Moederdag ontstond in Amerika al in het midden van de 19e eeuw, in ons land in 1925. Net als bij Moederdag spelen detailhandel, horeca, musea en themaparken handig op deze dag in. Op Vaderdag mogen vaders in veel zwembaden in het land gratis met het gezin mee naar binnen. Wat valt er te beleven op vaderdag? Een greep uit het aanbod: zie eropuit in juni (klik hier).

Lees ook:Dagje eropuit op Moederdag – zondag 14 mei
Lees ook:Wat wil pa op Vaderdag
Lees ook:Eropuit met Vaderdag
Lees ook:Eropuit met Vaderdag 2012
Lees ook:Eropuit met vaderdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>