Drostemannetje terug in Haarlem – crowfdfundingsactie gestart

Vanaf woensdag is het Drostemannetje terug in Haarlem. De beroemde neonreclame van de Franse ontwerper Adolphe Cassandre uit 1931 was jarenlang beeldbepalend voor de Spaarnestad. Het Drostemannetje – of ‘Pastillemannetje’ – prijkte vanaf 1931 op het dak van de Droste Cacaofabriek aan de Spaarne, maar verdween in 2004, toen de fabriek sloot. 

Het neonbeeld – een gestileerd Droste-chocolaatje op pootjes – is 6 meter hoog, weegt 2000 kilo en is een van de oudste neonreclames ter wereld. Woensdag 21 december opent in het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47) de tentoonstelling Stadsiconen, te zien tot en met 28 februari (dat melden de meeste media, maar de site van het Architectuurcentrum heeft het over 28 januari). Er is een crowdfundingdsactie gestart om de beroemde neonreclame terug in Haarlem te krijgen (zie website), waarmee 60.000 euro moet worden binnengehaald.

Lees ook:Uniek portret Wilhelmina gevonden en te zien in Teylers Museum Haarlem
Lees ook:Bewonderde Stad in Haags Mauritshuis
Lees ook:Koningin opent expositie Malevich in Stedelijk Museum Amsterdam
Lees ook:Schaatsbaan Rotterdam sluit woensdag 26 februari feestelijk het eerste seizoen af
Lees ook:‘Evita’ in Den Haag en Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>